Директори већине школа на северу КиМ одбили да уступе зграде за гласање

Извршни директор Секретаријата Централне изборне комисије у Приштини Бурим Ахмети изјавио је да су директори 33 школе на северу КиМ, одбили да у њима буде одржано гласање за смену председника четири северне општине.

"Директори школа су одбили приступ школама уз тврдње да неће дозволити да се користе као бирачки центри. С тим у вези, Секретаријат ЦИК-а је упутио писмо начелницима четири општине, како би предузели све неопходне мере да гласачки центри буду приступачни и функционални“, рекао је Ахмети а преносе медији у Приштини.

Гласање за смену председника општина Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица, заказано је за 21. април, и то на основу петиције коју су Срби на северу раније покренули, како би позиције председника напустили Албанци изабрани прошле године са неколико процената гласова сународника.

Петиција за смену је успела и прихваћена у Приштини, али је због истрајавања владе да за смену председника буде обавезно 50 одсто, плус један глас, уписаних бирача, и амбијента који се ствара постављањем камера на бирачиким местима, Српска листа је позвала на бојкот гласања.

понедељак, 27. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије