Елек: Чланице Савета Европе пљунуле на међународно право и владавину права

Поводом јучерашњег усвајања препорука у ПС СЕ да се Косову одобри чланство у СЕ, председник Српске листе др Златан Елек рекао је да су чланице Савета Европе пљунуле на међународно право и владавину права.

"Нажалост јучерашњи дан остаће упамћен по томе да је једна од најстаријих европских организација, која слави 75 година свог постојања, јуче једноставно погазила међународно право. То значи да су чланице Савета Европе, оне које се боре за демократију и владавину права, једноставно јуче пљунуле и на међународно право и владавину права и права српског народа", рекао је Елек.

Он је за ТВ Мост изјавио да нема веће ироније од усвајања препоруке за пријем оваквог Косова, са оваквом влашћу која затире све што је српско, које не признаје договоре, не спроводи потписане споразуме.

"Ја ћу да вас подсетим да смо ми, као представници српског народа, се састали са госпођом Дором Бакојани. На том састанку смо разговарали и изнели на стотине аргумената и чињеница зашто Косово не треба да буде примљено у Савет Европе. У њеном извештају није било места ни за једну нашу чињеницу, ни аргумент. Очито је да је извештај писала по диктату својих ментора, или је можда, што је још горе, добила написан извештај, који је само прочитала", нагласио је Елек. 

Он истиче да су Срби били довољно стрпљиви, у смислу да већ 4.000 дана, односно више од 10 година чекају формирање ЗСО, која би заштитила права српског народа.

"Очекујемо да неко из Европе дигне глас против отимања земље српским домаћинима, против протеривања, хапшења српских домаћина, који су дан данас у казаматима јужно од Ибра. Насупрот томе стиже усвајање препоруке за пријем Косова у СЕ. Лично верујем да ће добити и препоруку за улазак у ЕУ, ако на овој територији не буде Срба, ако нас све буду протерали, одузели наше куће и наше српске светиње. То ме апсолутно не би изненадило", рекао је председник Српске листе.

Наглашава да Србима на Косову остаје вера у нашу државу, вера у борбу председника Александра Вучића, који последње атоме своје снаге користи за једну праведну борбу, у смислу признања међународног права.

"Овакве неправде попут ове која се десила јуче, треба још више да нас уједине, да будемо јединствени, сложни, стрпљиви, паметни и да будемо непоколебљиви у оном основном, а то је да ми живимо овде свој на своме, на својим вековним огњиштима, и верујем да ћемо у томе успети уз помоћ наше државе и председника", рекао је Елек.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво