Читај ми!

Србија и Кипар гласали против извештаја о чланству Приштине у Савету Европе

Делегација Скупштине Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе саопштила је да су српска делегација и члан кипарске делегације у Одбору за правна питања и људска права гласали против нацрта мишљења о чланству Приштине у Савету Европе.

"Делегација Народне скупштине у ПС СЕ је поручила да су чланови наше делегације у Одбору Александар Мирковић, Дубравка Филиповски и члан Одбора са Кипра Константинос Ефстатију гласали против", наводи се у саопштењу из Скупштине Србије.

Шефица српске делегације у ПС СЕ Биљана Пантић Пиља потврдила је за Танјуг да су, поред Мирковића, Филиповски и Ефстатиоуа који су гласали против, у Одбору за правна питања 23 члана гласала за, док је један био уздржан.

Истовремено, за нацрт мишљења о чланству тзв. Косова у Савету Европе гласало је 30 чланова Одбора за једнакост и недискриминацију, четворо је било уздржано, а два члана српске делегације, Елвира Ковач и Јелена Милошевић, гласали су против.

Из ПС СЕ су раније на друштвеној мрежи Икс објавили да је Одбор за правна питања и људска права "једногласно подржао повољни извештај Одбора за политичка питања и демократију и предложио неколико амандмана како би се решила кључна питања на Косову".

Та објава је, у међувремену, избрисана и објављена је нова у којој пише да је Одбор подржао извештај, али је изостављена формулација једногласно.

"Одбор је подржао повољни извештај Одбора за политичка питања и демократију и предложио неколико амандмана како би се решила кључна питања на Косову", наводи се у новој објави на друштвеној мрежи Икс.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије