Читај ми!

Вучић са француским изаслаником Троказом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је имао добре и отворене разговоре са специјалним изаслаником Министарства спољних послова Републике Француске Рене Троказом о ситуацији у региону и актуелним геополитичким приликама.

 Александар Вучић, на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav, навео је да са задовољством са пожелео добродошлицу Рену Троказу са којим је наставио добре и отворене разговоре које је у Паризу имао са председником Емануелом Макроном и другим највишим званичницима Француске.

"Разговарали смо о ситуацији у региону, актуелним геполитичким приликама и свим изазовима са којима се суочавамо на пољу безбедности и очувања међународног правног поретка", написао је Вучић.

Вучић је навео да је "посебно нагласио апсурд чланства такозваног Косова у Савету Европе, којим би Приштина, која се доследно оглушује о све потписане споразуме, била практично награђен за политику дискриминације и све јачих притисака на српски народ на Косову и Метохији".

Захвалио је Француској на подршци коју пружа Србији на европском путу и у процесу дијалога са Приштином, укључујући и поштовање свих постигнутих договора.

"Поновио сам да је Србија озбиљан и одговоран партнер, који држи своју реч и конструктивно приступа решавању заједничких проблема, што очекује и од својих саговорника", поручио је Вучић.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара