Читај ми!

Дачић са изаслаником Троказом о успешној посети Вучића Француској

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и специјални изасланик министра за Европу и спољне послове Француске за Западни Балкан Рене Троказ истакли су током разговора изузетан значај успешно реализоване посете председника Србије Александра Вучића Паризу и разговора које је имао са председником Француске Емануелом Макроном, председником Сената Жераром Ларшеом и представницима француских компанија заинтересованих за улагања у Републици Србији.

Дачић и Троказ разговарали су посебно о дијалогу Београда и Приштине, као и о актуелним регионалним питањима на мултилатералном плану, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Како се наводи, обострано је оцењено да су свеукупни билатерални односи Србије и Француске достигли веома висок ниво и да треба наставити активности на даљем јачању стратешког партнерства између две земље.

Петковић упознао Троказа са једностраним потезима Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је са специјалним изаслаником Републике Француске за Западни Балкан, Ренеом Троказом, кога је упознао са низом једностраних и неразумних потеза које је Приштина повукла у протеклом периоду, а који живот Срба у покрајини чине немогућим и неодрживим.

Петковић је том приликом истакао да је прошло 11 година и више од 4.000 дана како Приштина одбија да испуни своју главну обавезу из дијалога и да формира Заједницу српских општина, док је Београд испунио све своје обавезе из дијалога, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Он је посебно указао на немогуће услове које је Приштина створила за спровођење референдума за смену лажних, Куртијевих градоначелника, на северу покрајине, са циљем да се референдум не одржи и да се настави тортура над српским становништвом.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије