Вучић у Паризу: Потписивање уговора за "рафале" за два месеца уз присуство Макрона

Током другог дана званичне посете Паризу, председник Србије Александар Вучић имаo je разговоре о наменској индустрији и одбрани, као и о унапређењу економске сарадње са француским компанијама. Председник Вучић je рекао да је срећан због резултата разговора у Паризу. Постигли смо договоре по питању "рафала", потписивање уговора се може очекивати за два месеца, уз присуство председника Француске, навео је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић боравио је у дводневној посети Француској, где је данас о наменској индустрији и одбрани разговарао са француским министром одбране Себастијеном Лекорнуом.

Након тога одржан је састанак пословног Савета Француска - Србија, на којем Вучић разговарао са представницима француског пословног удружења Покрет француских предузетника - “MEDEF International”, као и са представницима француских компанија, који су исказали велико интересовање за овај сусрет.

Првог дана посете Француској Вучић је свечано дочекан у Палати инвалида, где је положио венац на спомен -плочу "Верност за верност", посвећену српским војницима.

Након тога је разговарао са представницима компанија “Дасо“ и ЕДФ и имао пријем у француском Сенату где је разговарао са председником Сената Жераром Ларшеом.

После тога Вучићу је приређен свечани дочек у Јелисејској палати где је најпре имао састанак са француским председником Емануелом Макроном, а онда је за српску делегацију организована свечана вечера.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је на састанку са председником Француске Емануелом Макроном указао на боље економске односе две земље и да је изразио очекивање да ће Француска пружити подршку Србији и у свим сферама, првенствено када су у питању европски пут Србије и дијалог са Приштином.

Председник Француске Емануел Макрон поручио је, након састанка са Вучићем, да је његова земља посвећена европској будућности Србије, која се сада пише.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се