Читај ми!

Брнабић: Сутра почињемо прикупљање потписа за београдске изборе

Потпредседница СНС-а Ана Брнабић изјавила је да су на седници Председништва странке донели важне одлуке о београдским изборима и да ће сутра у подне почети са прикупљањем потписа, као и да ће саопштити како ће се звати листа СНС-а. Од "лекс специјалиса" нема ништа, опозиција исти није ни написала, истакла је Брнабићева.

"Овај пут идемо у најширој могућој коалицији, у најширем могућем блоку. Сутра у 10.00 ћемо у просторијама наше странке овде у централи потписивати коалициони споразум. Идемо са свим оним странкама које сматрају да се Београд до сада добро развијао под вођством СНС-а", рекла је Брнабићева.

Истиче да је СНС покренуо велики број добрих пројеката за све грађане Београда и показао да имају добру и јасну визију за Београд и за развој града у оквиру плана Србија 2027. – "Скок у будућност".

"Имамо амбициозне планове и молимо грађане за подршку", рекла је Брнабићева.

Она је рекла да су разговарали, пре свега, о две најважније теме, стању и ситуацији у земљи и изазовима с којима се суочава Србија, у присуству председника Србије и члана СНС-а Александра Вучића, који је известио Председништво на сличан начин као што је то урадио у среду на посебној седници Владе читаву јавност о свим изазовима са којима се тренутно суочава наша земља.

"И друга важна тема о којој смо разговарали и донели неке одлуке на седници Председништва странке, а то су београдски избори. Ја сам јуче као повереница Градског одбора Српске напредне странке за Београд одржала Градски одбор и јуче смо на Градском одбору усвојили нашу листу за београдске изборе који ће се одржати 2. јуна. Данас смо на Председништву СНС-а усвојили ту листу, према информацијама које ми имамо, које на крају крајева и сви имају", рекла је она.

Додала је да ће Градска изборна комисија сутра око 10.30 имати седницу на којој би требало да усвоје све моделе образаца.

Сутра ће се знати како ће се звати листа СНС-а 

"И ми планирамо да са свим коалиционим партнерима са којима на једној листи излазимо на београдске изборе 2. јуна, већ сутра од 12 часова, да почнемо са сакупљањем потписа, да то урадимо као што смо и до сада увек радили максимално брзо. Још једном огромна захвалност свим Београђанима који су нам када смо прикупљали потписе за нашу листу за изборе у децембру 2023, дали своје поверење и свој потпис којим су подржали нашу листу, чекали сатима у редовима да би подржали тада листу 'Александар Вучић – Београд не сме да стане'", рекла је она.

Брнабићева каже да ће се сутра знати како ће се звати листа СНС-а за београдске изборе 2. јуна.

"Позивам све такође да у великом броју дођу и у општинске и месне одборе, пунктове Српске напредне странке и наших коалиционих партнера сутра у подне и ја се надам да ми тај посао као и до сада завршимо брзо и ефикасно и да будемо први који ће предати листу за београдске изборе", навела је.

"Кампања ће бити нешто другачија"

Она је нагласила да ће СНС кренути у кампању одмах, али да ће она овог пута бити нешто другачија.

"Ми ћемо се пре свега бавити заштитом националних интереса и борбом за Србију и њене интересе. Тако да ћемо тек негде од неког 10. или 11. маја кренути у праву видљиву кампању. До тада углавном ћемо се базирати на теренском раду, разговараћемо с људима, не чак ни кроз трибине, али кроз разговоре са људима, кроз обилазак домаћинстава, месних одбора, да чујемо шта је то што људи мисле, шта имају да нам замере, како виде да ствари могу боље да се раде и да чујемо још једном шта су њихови приоритети", рекла је Брнабићева.

Додала је да се они зато и баве политиком да би чули шта интересује људе, шта је оно што они желе и да онда то заједно са њима као странка ако добију довољно гласова и поверење грађана, то и испуне.

"Ја се заиста надам да ће то бити празник демократије и да ће велики број људи изаћи до гласа и без обзира на своју политичку афилијацију и опредељење, да ће искористити ту прилику да кажу како желе да виде Београд у наредне четири године", поручила је Брнабићева.

Ана Брнабић рекла је да од "лекс специјалиса" који тражи опозиција, а којим би се уважили сви њихови захтеви, нема ништа и да она предлог тог закона није ни видела, јер га опозиција, како је навела, није ни написала.

Седници Председништва СНС-а присуствовао је Александар Вучић.

"Разговарали смо и о саставу Владе, али мораћете да питате после њих. Седница још траје", рекао је Александар Вучић новинарима када је напуштао састанак функционера СНС-а.

Међу првима на седницу Председништва су стигли председник СНС-а Милош Вучевић, чланови Председништва Никола Селаковић, Јоргованка Табаковић, потпредседник Главног одбора Владимир Орлић.

Састанку су присуствовали и Александар Шапић, Ирена Вујовић, Синиша Мали, Невена Ђурић, Дарко Глишић.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво