Читај ми!

Вучић разговарао с Вархељијем о Фонду за Западни Балкан

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном сa европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархељијем о успостављању Фонда за реформу и раст за Западни Балкан који су усвојили Европски савета и Европски парламент.

Александар Вучић је након разговора с Оливером Вархељијем написао на свом званичном Инстаграм налогу да су вести из Брисела одличне.

"План раста за Србију и Западни Балкан је одобрен и постаје стварност. Хвала Оливеру Вархељију, Урсули фон дер Лајен и Европској комисији на изузетном ангажману и подршци", додао је Вучић.

Према споразуму, фонд ће покрити период од 2024. до 2027. године и очекује се да ће партнерима ЕУ на Западном Балкану обезбедити до две миљарде евра грантова и четири милијарде евра зајмова, чиме ће бити допуњен постојећи Инструмент за претприступну помоћ и значајно повећана финансијска помоћ региону, наводи се у саопштењу.

Циљ Фонда је да подржи партнере ЕУ са Западног Балкана у спровођењу реформи у вези са ЕУ, као и да стимулише њихову економско приближавање ЕУ на основу Реформских агенди блока.

Поред тога, Фонд треба да помогне и у усклађивању партнерксих земаља кад је реч о вредностима, законима, правилима, стандардима, политикама и праксама ЕУ у циљу будућег чланства у ЕУ.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара