Читај ми!

Српска листа: Противправно одузета имовина деци Милана Радоичића у Косовској Митровици

Српска листа је саопштила да је данас у Косовској Митровици, на основу наредбе премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, са циљем додатне ескалације, противправно и неосновано одузет дом и кров над главом од деце Милана Радоичића са циљем да се и они протерају и иселе са Косова и Метохије, али и да се сви Срби застраше и да им се пошаље порука да им тамо нема места.

Српска листа је саопштила да су специјалне снаге са дугим цевима без основа упале у дом деце Милана Радоичића.

"Тамо где су ти честити дечаци одрастали и ишли у школу са својим вршњацима, планирали будућност и имали снове сада Куртијеви специјалци са дугим цевима без икаквог основа упадају и отимају њихов дом. Ово је класичан етнички мотивисан прогон малолетника само зато што су деца Србина који не пристаје на Куртијев зулум, а то је уједно наставак исељавања Срба са КиМ под притиском режима у Приштини уз благонаклон став неких међународних представника", наводи се у саопштењу Српске листе.

Додаје се да је угњетавање малолетне деце на тлу Европе у 21. веку најбољи доказ антисрпске политике режима у Приштини који, како се наводи, чини све да Срби нестану са својих вековних огњишта, да свако ко има кичму и ко не сагиње главу пред Куртијем буде протеран са ових простора, а у тој намери нису поштеђена чак ни деца.

"У име Српске листе и читавог српског народа питамо се да ли је притисак на исељавање Срба и српске деце постала нормална ствар и европска вредност 21. века? Да ли је кривица сваког од нас зато што је Србин, а то сасвим довољан основ за угњетавање и протеривање са ових простора? Да ли су међународни представници свесни да су ћутањем постали очигледни саучесници у протеривању Срба?", наводи се у саопштењу Српске листе.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара