Читај ми!

Петковић: Курти посетом Лепосавићу и Зубином Потоку диже тензије, нема шта да тражи на северу КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је одласком у општину Лепосавић, а потом и у Зубин Поток, Аљбин Курти само дан уочи наставка дијалога у Бриселу одлучио да изазове нове тензије на северу Косова и Метохије.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ, реч је о новој претњи Србима на северу КиМ, потезу којим Курти директно жели да изазове нове тензије на северу и којим је показао да га никаква нормализација и деескалација не занимају.

"Да будем сасвим јасан – Курти нема шта да тражи на северу КиМ, где није добродошао. О каквој демонстрацији силе је реч најбоље сведочи чињеница да је цео Лепосавић био блокиран приликом његовог одласка у зграду општине, где га је сачекао његов гаулајтер и лажни градоначелник. Такође, чињеница да су све улице празне у Лепосавићу и Зубином Потоку јасно показује да српски народ показује презир према овој Куртијевој провокацији", рекао је Петковић.

Додаје да је као сваки незван гост, Курти морао да се окружи силним "полицијским фалангама" са дугим цевима које су га пратиле приликом одласка у општину Лепосавић, коју насилно и под терором води Самоопредељење, са мање од 100 освојених гласова.

Истиче да је Куртијев потез изазвао револт и огорчење Срба који у њему виде окупатора који их свакодневно малтретира и над њима спроводи институционално, физичко и свако друго насиље.

"Отвара се питање ко је и на који начин одобрио Куртијеву посету северу, ко је од међународних представника био обавештен, да ли су Кфор и Еулекс асистирали и дали сагласност за ову провокацију", запитао се Петковић.

 

недеља, 14. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво