Читај ми!

Гашић: Свечљине оптужбе заправо су најава новог насиља и притиска на Србе

Кад год Џељаљ Свечља упућује оптужбе на рачун председника Србије, то је заправо најава новог насиља и притиска на Србе којима жели да их протера са њихових вековних огњишта, поручио је министар полиције Братислав Гашић поводом тврдњи министра унутрашњих послова привремених институција у Приштини.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић реаговао је на изјаву Џељаља Свечље да се око 400 "српских екстремиста" обучава на административној линији између Косова и Метохије и централне Србије, саопштио је МУП.

"Када год Свечља упућује оптужбе на рачун председника Србије, заправо је најава новог насиља и притиска на Србе којима жели да их протера са њихових вековних огњишта. Зна он да је лаж све што пише и говори, али тиме покушава да оправда своју несамосталност и недостатак самопоуздања, јер за разлику од њега и Куртија, председник Вучић храбро доноси одлуке слушајући свој народ и за њега је једини интерес заштита српског становништва и њихових интереса на Косову и Метохији", истакао је Гашић.

Сукоби и тензије су, додаје, једини речник којим Свечља, као и "његов власник Курти", умеју да комуницирају, а не дијалогом, поштовањем договора и међународних споразума.

"Незаконитим преузимањем надлежности Кфора, стварањем нелегалних база Росу на северу КиМ показују да не поштују Бриселски споразум, да не поштују ни Европу ни њене инстистуције, и да им мир и владавина права нису ни познате ни жељене категорије, али насиље, мржња, прогон и убијање Срба јесу оно чиме су задојени и не либе се да то отворено покажу", каже Гашић.

Да ли се до нормалног и демократског друштва, упитао је министар, долази ослобађањем злочинца Азема Куртаја, припадника тзв. КБС, који је на Бадњи дан пуцао на српску децу?

"Председник Републике Србије понаша се у складу са својим уставним надлежностима. А подсетићу Свечљу да је у складу са Уставом Србије, Повељом УН и Резолуцијом 1244 Косово и Метохија део наше земље", наводи министар.

Поручује да је Србија независна, суверена држава, континуиране политике мира, стабилности и просперитета којом је води председник Александар Вучић и нормалност, демократија, ред и закон нису њена тежња, већ реалност коју Србија живи, и као таква зна како да сачува свој народ у јужној српској покрајини.

"Нећемо дозволити да буду изложени агресији Свечље ни његових паравојних формација које су само пресвучени ОВК, као ни нове погроме, протеривања и убијања Срба. Србија не напада ни свој народ ни своје територије, већ брани интересе и безбедност својих грађана, суверенитет и територијални интегритет. Јер достојанство, национални понос и очување српске историје, традиције и културе нема цену", поручио је Гашић.

Mинистар унутрашњих послова привремених институција у Приштини Џељаљ Свечља рекао је да је ситуација на северу КиМ и даље крхка, јер Београд има изузетно деструктиван приступ, као и да су "Вучић и његова влада искористили територију Косова да изазову тензије широм региона, али и шире".

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се