Радна група Владе: МУП проверава пријаву пребивалишта

Министарство унутрашњих послова наложило је појачан надзор пријаве пребивалишта Полицијској управи за град Београд и свим подручним полицијским управама, почевши од данас, саопштила је Радна група Владе Србије за сарадњу са ОДИХР-ом.

Радна група Владе Србије за сарадњу са ОДИХР-ом саопштила је да се при сваком захтеву за пријаву пребивалишта врши електронска провера од стране овлашћених лица, ради утврђивања броја лица која су већ пријављена на тој адреси.

Уколико се електонском провером испостави да је на тој адреси већ пријављено пет или више лица, налаже се обавезна теренска провера чињенице становања грађанина на адреси на којој пријављује пребивалиште.

Тек на основу тако утврђеног чињеничног стања, овлашћено службено лице доноси одлуку о поднетом захтеву за пријаву пребивалишта.

Министарство је овај корак наложило на предлог Радне групе Владе Србије за сарадњу са ОДИХР-ом.

Циљ појачаног надзора је отклањање и најмање сумње у број гласача на предстојећим изборима у Београду, имајући у виду да је бирачки списак доступан свима и број бирача се аутоматски ажурира по општинама на сваких 90 дана.

Теренска провера која ће се од данас вршити при неким захтевима за пријаву пребивалишта у Београду само доказује посвећеност Владе Србије транспарентности и јачању поверења свих грађана у изборни процес, наводи се у саопштењу.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво