Читај ми!

Вучић у Куршумлији посетио породицу најмлађе жртве НАТО бомбрадовања

Председник Србије Александар Вучић посетио је у Куршумлији Марију и Анђелку Тошовић, мајку и сестру најмлађе жртве НАТО бомбрадовања Бојане Тошовић, која је 1999. године погинула од НАТО бомби заједно са оцем Божином.

Сусрет председника Србије са Маријом и Анђелком Тошовић био је потресан, после 25 година од трагедије која их је задесила. Марија је тог дана у седмом месецу трудноће изгубила 11-месечну Бојану и супруга. Њена сестра Анђелка каже да иако никада није упознала своју сестру често размишља о њој.

"Често, посебно у овом периоду размишљам какав би ми био живот да је моја сестра жива", рекла је сестра настрадале Бојане.

"Данас би Бојана имала 25 година. Њен живот је прекинут немилосрдно, без разлога, без повода и оправдања, у суровом бомбрадовању које је узело много живота и заувек променило будућност света, међународног права и правде. Никада нећемо заборавити. Због Бојане и све наше деце", навео је Вучић на Инстаграм профилу "будућностстбијеав".

Вучић је написао и да је данашњи дан најтежи за Марију и Анђелку Тошовић, наводећи да је Марија у истом дану изгубила мужа и ћерку, а Анђелка оца и сестру.

"Бојана, рођена 28. априла 1998. године, најмлађа је жртва НАТО агресије, погинула је са својим оцем Божином када је на њихову кућу пала бомба", навео је Вучић на свом Инстаграм профилу.

Председник Србије обишао је потом фабрику привредног друштва Борбени сложени системи у Пљакову код Куршумлије, у којој се производе оклопна борбена возила “Лазар” и “Милош”.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво