Новинарима Медија центра Чаглавица није дозвољено да прате конференцију Вјосе Османи

Новинарској екипи Медија центра Чаглавица није дозвољено да прати састанак и конференцију за новинаре председнице привремених институција у Приштини Вјосе Османи и помоћника секретара Бироа за међународну борбу против наркотика и послове споровеђења закона САД-а Тода Робинсона.

Новинарка и сниматељ Медија центра Чаглавица код себе нису имали те акредитације, јер се оне већ годину дана налазе у згради председништва привремених институција.

Истиче се да су запослени у Медија центру у протеклих годину дана више пута покушавали да подигну своје двогодишње акредитације за које су захтев поднели још почетком 2023. године, а да су последњи пут то покушали да ураде јутрос око девет сати.

Додаје се да им је, као и много пута раније, речено да службеник који издаје акредитације наводно није ту и да не могу да их подигну данас.

Поред новинара Медија центра Чаглавица исти проблем су пре око недељу дана имали и бројни други српски новинари којима није дозвољено да прате састанак Османијеве и заменика помоћника државног секретара САД за Западни Балкан Габријела Ескобара.

Директор Медија центра Чаглавица Будимир Ничић наглашава да је у питању не само дискриминација српских медија, већ и очигледна злоупотреба моћи службеника председништва привремених институција.

“Као је могуће да кад српски новинари треба да подигну акредитације службеник који је задужен за то или није ту, или је заузет и то траје већ годину дана. Дакле, у питању је очигледна злоупотреба моћи службеника, што је неприхватљиво и што представља кршење не само права новинара него и наших грађана да буду информисани. Поред тога такво понашање угрожава и демократске вредности и интегритет председништва као институције и очекујем од Вјосе Османи да такве злоупотребе њеног особља санкционише и тиме пошаље поруку да се морају поштовати принципи правде и једнакости”, навео је Ничић.

Медија центар Чаглавица обратиће се у вези са овим случајем тамошњем омбудсману и Канцеларији повереника за језике.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара