Ховенијер са Бисљимијем, без конкретних предлога о динару

Амерички амбасадор у Приштини Џефеи Ховенијер изјавио је да Сједињене Државе поштују одлуку централне банке о забрани употребе динара на Косову али да их брине како се уредба спроводи.

Амерички амбасадор у Приштини рекао је да поштује одлуку приштинске централне банке.

“Управо сам се састао са замеником Бисљимијем и разговарали смо о дијалогу. Има позитивних знакова како можемо наставити да имамо позитиван правац. Поштујемо одлуку ЦБК, која има дужност да управља монетарним питањима, ово нема везе са динаром. Ово је начин на који се спроводи уредба ЦБК. Забринути смо да би ово могло да утиче на најугроженије становништво, српску заједницу, и сматрамо да је важно променити начин спровођења, настављају се наши разговори о овом питању. Постоји шанса да обе стране понуде решење”, рекао је Ховенијер.

На питање да ли је током састанка који је имао са Бисљимијем обавештен о било каквом предлогу, рекао је да му није изнет никакав конкретан предлог.

"Није изнео никакав конкретан предлог. Влада ради у том правцу. Желимо да будемо конструктивни у овом пројекту, али мислим да је то важно питање за решавање“, додао је Ховенијер.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво