Читај ми!

Ескобар тражи хитно решавање питања динара на КиМ

Амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар, који се састао са Аљбином Куртијем, изјавио је да је одлука о забрани динара хуманитарно питање које отежава живот Срба на Косову, да су САД због тога забринуте, те да очекују од владе у Приштини да тај проблем буде хитно решен, најављујући нову рунду дијалога следеће недеље.

Габријел Ескобар се поподне у Приштини састао са премијером Аљбином Куртијем, коме је понудио неколико предлога за решење питања употребе динара.

"Морам да признам да наши односи сада имају неке изазове, а ти изазови су због третмана српске заједнице на Косову. То је хитно хуманитарно питање које се мора одмах решити. Надам се да је Влада спремна да буде флексибилна у разговорима у дијалогу у уторак. У исто време, честитао сам премијеру на одлуци коју је донео у вези са Дечанима. Била је то тешка одлука, али исправна", рекао је Ескобар.

Пренео је да је чуо изјаве појединих српских грађана на Косову о изазовима са којима се суочавају због уредбе централне банке о забрани употребе динара.

"То су најугроженији људи, особе са инвалидитетом, пензионери и студенти. Био сам дирнут њиховим причама о томе како је одлука утицала на њих. Премијер је то прихватио и обећао да ће видети неке од предлога које сам му данас дао“, рекао је Ескобар.

Сутра завршава тродневну посету Косову и Метохији.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара