Завршене консултације о избору потпредседника и чланова радних тела Скупштине

У Скупштини Србије завршене су консултације посланичких група о избору потпредседника и чланова радних тела. Консултацијама нису присуствовали представници листе "Србија против насиља" и коалиције НАДА. Из СНС-а су саопштили да ће бити предложено да у новом сазиву буде шест потпредседника.

Kонсултацијама о избору потпредседника и чланова радних тела у Народној скупштини су присуствовали представници листе "Србија не сме да стане" - Владимир Орлић, Маријан Ристичевић, Марина Рагуш, Јасмина Kаранац,  председник ПУПС-а Милан Kркобабић, коалиције око СПС Снежана Пауновић и Живота Старчевић, као и Елвира Kовач из Савеза војвођанских Мађара.

Присутни су били и посланик Бранко Лукић из посланичке групе "Ми глас из народа Др Бранимир Несторовић", као и посланик из друге групе  "Ми глас из народа" Бранко Павловић.

Орлић: Биће предложено шест потпредседника

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је да су консултације посланичких група у Скупштини Србије успешно окончане и да ће девет посланичких група које су се одазвале састанку предложити да парламент у новом сазиву има шест потпредседника.

"Свих девет група из скупштинске већине и из опозиције, које су се одазвале на позив (најстаријег посланика који председава првој седници Скупштине Србије) Стојана Раденовића да разговарају о заједничком раду у Народној скупштини заједно ће предложити да Скупштина у 14. сазиву има шест потпредседника - два из СНС, по једног представника мањинских националних заједница - Мађара и Бошњака, једног из СПС и једног представника опозиционе листе 'Ми - глас из народа'", навео је Орлић, саопштено је из СНС.    

Према његовим речима, уз Ану Брнабић, која је предложена за председницу Скупштине потписима 156 народних посланика, у најужем руководству српског парламента извесно ће се наћи највећи број жена до сада. Орлић је саопштио да ће радом два скупштинска одбора - Одбором за дијаспору и Србе у региону, као и Одбором за образовање, науку и технолошки развој према постигнутом договору, руководити две опозиционе групе.         

Председнике различитих одбора, ће, како је прецизирао, делегирати још шест посланичких група: СНС, СВМ, СПС, ПУПС, СДПС и ПС-НСС-УС-РС.   

"Постигнут је и договор о саставу скупштинских делегација. Први пут ће бити формирана и делегација у заједничком Парламентарном форуму Република Србија - Република Српска, установљеном крајем прошле године", навео је  Орлић.  

Он је рекао и да ће скупштинске службе током дана обавестити групе које су одбиле позив Стојана Раденовића, како је рекао, свих шест група насталих поделом листе "Србија против насиља" и ДСС/ПОKС да уколико желе имају могућност да предложе више од 100 чланова одбора и више од 20 чланова међународних делегација укључујући и места у делегацији која се састаје са Европским парламентом.

У Скупштини Србије јуче и данас одржане су консултације о наставку  конституисања, избору потпредседника и радних тела, којима су присуствовали представници листе "Србија не сме да стане", коалиције око СПС, листе "Ми глас из народа" и мањинских листа, док се представници листе СПН и коалиције НАДА нису одазвали.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво