Читај ми!

Вучић: Мој савет и молба СНС-у је да се заложе за нове изборе у Београду

Председник Александар Вучић рекао је да је његов савет представницима листе "Београд не сме да стане" да је веома важно да се иде на нове изборе.

“Разговарао сам и јуче и данас са представницима победничке листе у Београду, листе која је добила највећи, убедљиво највећи број гласова на београдским изборима, листе 'Београд не сме да стане', дакле и са господином Шапићем, наравно са председником странке господином Вучевићем и са госпођом Брнабић", навео је Вучић у обраћању јавности.

Његов савет, како је истакао, јесте да је веома важно да се иде на нове изборе.

"Боље је и да изгубите власт и боље је да шта год хоћете се догоди, него да учествујемо у тој врсти крађе избора како је Србија видела 2008. године. То је мој савет и моја молба за вас“, поручио је Вучић.

Истакао је да је разговарао са представницима "Ми – глас из народа" и да је након састанка стекао мишљење да они желе да се иде на нове изборе, јер сматрају да ће да добију 18 одсто гласова.

"То је легитимна позиција, али мислим да није и реална. Али, то није одговорно понашање. Мислим да је Србији потребан Беогарад који ће да се гради и иде убрзано напред, а не из кризе у кризу", истакао је председник Србије, одговарајући на питање новинара. 

"Кажу да неће ни са једном страном, јер смо сви исти. А шта ако на следећим изборима нема већине. Хоћемо онда опет да идемо на изборе. Циљ политике није да се допадате неком по цео дан", закључио је Вучић. 

'Никад нећу пристати на притиске са Запада и уцене по питању избора'

Вучић поручује да никад неће пристати на притиске са Запада и уцене по питању избора и да никада никоме не би предао власт да бих себе дуже чувао на неком нивоу власти.

О нагађањима да постоји притисак са Запада да преда опозицији власт на следећим изборима, председник каже да му је боље да изгуби власт, него да је некоме сам преда.

Председник је рекао да му је један вискоки међународни представник дошао на састанак и три пута поновио - што их не пустиш у Београду.

Поручио је да би радије умро на било који начин, него што би прихватио то што му неко каже.

"То значи, борићу се и уколико моји пријатељи буду рекли да им ја не сметам у томе, даћу све од себе више него икада - да се супроставим онима који би да сруше Србију и да униште Београд. Даћу све од себе, а на овакве притиске и уцене никада нећу пристати", поручио је Вучић.

понедељак, 15. април 2024.
30° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво