Читај ми!

Дачић на панелу о Балкану у Анталији: Србија тражи да се поштује њен територијални интегритет

Србија тражи да се поштује њен територијални интегритет и суверенитет и тај принцип не може да се тумачи како коме одговара, поручио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић на панелу "Изазови и прилике на Балкану" у оквиру Дипломатског форума у Анталији. Министар Дачић на маргинама форума имао састанке са међународним званичницима.

Другог дана Дипломатског форума у Анталији, под називом "Унапређење дипломатије у временима превирања", један од двадесетак панела био је посвећен и региону Балкана.

Одржан је панел под називом "Изазови и шансе на Балкану", а међу говорницима је био и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Осим Дачића, своје погледе о тој теми изнели су и министри спољних послова Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, али и Стјуарт Пич, специјални изасланик Велике Британије за Западни Балкан.

Пре и после тог панела министра Дачић на маргинама форума имао састанке са међународним званичницима.

Иначе, први дан форума у Анталији обележили су разговори о ратовима у Украјини и Појасу Газе, а заједничка оцена учесника била је да је потребно што пре сести за преговарачки сто и постићи примирје.

О ратним сукобима говориће се и данас, а уз те теме, учесници из око 150 земаља дискутоваће и о начинима за превазилажење бројних глобалних изазова као што су вештачка интелигенција, климатске промене, миграције, тероризам.

недеља, 14. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво