Читај ми!

Ховенијер: САД су незадовољне квалитетом партнерства с Куртијевом владом

Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер изјавио је да је администрација његове земље више него јасније исказала да је незадовољна квалитетом партнерства са владом Аљбина Куртија.

Џефри Ховенијер истиче да се то партнерство не може дефинисати са "Да" или "Не", већ да може постојати добро и моћно партнерство, мање моћно и недовољно партнерство.

"Искрено могу да кажем да не мислим да моја влада може јасније да сигнализира да смо у овом тренутку незадовољни квалитетом партнерства са Куртијевом владом. Да не верујемо да Куртијева влада посвећује довољно пажње забринутостима које смо стално износили у вези са примењивости регулативе Централне банке”, рекао је Џефри Ховенијер на састанку с новинарима у Приштини.

Након реакција и позива његове земље након увођења евра као једине валуте за плаћање на Косову и Метохији, Ховенијер каже да не штите динар, већ да то раде зато што је то важно за САД и њене партнере.

“Да акције Владе Косова буду у складу са обавезама које је преузела да осигура да сви чланови друштва, укључујући и мањинске заједнице, укључујући етничку српску заједницу на Косову, да могу да живе достојанствено и безбедно“, додао је амерички амбасадор, а преносе медији у Приштини.

Истиче да уредба Централне банке у Приштини то не предвиђа, већ да САД верују да штети рањивим људима, да изазива невоље у заједници и да је непотребна.

Према речима амбасадора, то је утицало и на квалитет партнерства између САД и Приштине.

Од првог фебруара Уредбом централне банке динар не може да буде средство плаћања на КиМ.

Већина Срба која живи на Косову и Метохији егзистенцијално је зависна од динара и плата и других примања из система Републике Србије.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво