Влада дала сагласност - још 67 медикамената на терет осигурања

Влада Србије усвојила је на седници Решење о давању сагласности на измењени Правилник о листи лекова који се прописују и издају на терет средстава обавезног здравственог осигурања. И ове године биће организована наградна игра "Узми рачун и победи" у циљу сузбијања сице економије.

Правилником се, како је саопштено након седнице владе, предлаже стављање 67 медикамената на Листу лекова, међу којима је 15 нових.

Предлаже се и проширење индикација за лекове који се већ налазе на Листи лекова, уз закључење посебних уговора и стављање шест дијететских производа на ту листу.

И ове године се организује наградна игра "Узми рачун и победи"

Влада Србије одлучила је да и ове године организује наградну игру „Узми рачун и победи”, саопштено је данас после седнице Владе. Наградна игра организује се у циљу јачања пореске културе, подизања свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулације безготовинских плаћања и мотивације за поштовање прописа, побољшање примене Закона о фискализацији, наводи се у саопштењу Владе. Наградна игра биће организована у два круга: „Узми рачун и победи – први круг“ и „Узми рачун и победи – други круг.“

понедељак, 15. април 2024.
30° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво