Читај ми!

Владимир Гајић на челу Народне странке, Јеремић остаје у партији

Оснивач Народне странке и њен досадашњи председник Вук Јеремић изјавио је да преузима пуну одговорност за резултат странке на децембарским изборима и да му због тога "елементарна етика и достојанство налажу да се повуче", саопштила је Народна странка. На челу ове партије биће Владимир Гајић.

Скупштина Народне странке изабрала је Владимира Гајића за новог председника странке, пошто је досадашњи председник Вук Јеремић поднео оставку после децембарских избора.

За потпредседнике Народне странке изабрани су др Александар Радојевић као први потпредседник странке, Ивана Парлић, Стефан Јовановић, Александар Марковић, др Гордана Чабрић, Јовица Тодоровић, Борислав Боровић, проф. др Ђорђе Петровић и Небојша Богдановић.

Нова генерална секретарка Народне странке је Ања Јевић, а нови председник извршног одбора је Никола Драговић, док ће портпарол странке убудуће бити Александар Љубомировић.

Скупштина Народне странке изабрала је и чланове новог сазива Главног одбора.

Јеремић остаје члан странке

Вук Јеремић је на ванредној Скупштини Народне странке рекао да неће иступити из странке и да се нада да ће ново руководство остати посвећено истим циљевима.

"Не одлазим из ове породице, остајем у Народној странци без резерве, посвећен идејама очувања Косова и Метохије у саставу Србије, што је главна и носећа мисија Народне странке, те идеји спајања грађанског и националног. Сигуран сам да ће и ново руководство бити посвећено тим циљевима. Ово није крај Народне странке, пред којом су, уверен сам, бољи дани, као и пред Србијом“, рекао је Јеремић на ванредној Скупштини Народне странке.

Јеремић је истакао да остаје веран политици Народне странке, која је садржана у документу Српско питање у 21. веку, усвојеном на претходној страначкој скупштини.

"Четири стуба српског питања су слобода и демократија, очување Косова и Метохије у саставу државе, независност и неутралност Србије, неговање српске просвете и културе, као и обнова националне економије и демографије“, закључио је Јеремић.

понедељак, 22. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво