Читај ми!

Протест здравствених радника у Грачаници због забране употребе динара

У знак протеста зато што је одлуком приштинске централне банке од 1. фебруара онемогућен промет динарима на Косову и Метохији, више стотина здравствених радника са централног Косова протестовало је у Грачаници.

Одлука владе у Приштини о забрани употебе динара на Косову и Метохији погађа све установе које на Косову и Метохији финансира Република Србија, посебно здравствене, а угрожен рад здравствених установа директан је ударац на грађане, речено је на протестном скупу. 

"Ми се не бавимо никаквим илегалним активностима већ здравствену помоћ указујемо свим пацијентима без разлике на националну припадност, што је наш императив и никога нисмо оставили без исте. Одлука Приштине да забрани употребу динара не погађа само нас већ и наше пацијенте и све грађане“, рекао је доктор Дома здравља у Грачници Далибор Стојановић.

Нагласивши да одлука Приштине о забрани употребе динара доводи у опасност егзистенцију и опстанак Срба на овим просторима доктрока Зорица Јованић је апеловала на разум и позвала међународну заједницу да реагује.

"Ово је суптилна игра великих и ми не можемо ништа, али хајде да седнемо и да се договримо шта треба да урадимо једни другима како бисмо наставили да живимо у миру", рекла је Јованићева

Радници домова здравља и амбуланти али и болница у Грачаници и Лапљем Селу покушали су и данас пре подне да на банкомату испред Поште у том месту да подигну своје плате, али новца поново није било.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара