Брнабић: Влада спремна на сарадњу са ОДИХР-ом, међународна истрага губљење суверенитета

Предсeдница Владе Ана Брнабић изјавила је да је Влада апсолутно спремна да настави квалитетну и конструктивну сарадњу са мисијом ОДИХР-а, али и да нађе начин да испуни њихове препоруке. Истиче, међутим, да би међународна истрага избора била директно кршење суверенитета Србије.

Ана Брнабић, новинарима у Деспотовцу, рекла је да међународну истрагу избора не би дозволила нити једна земља, зато што би то представљало, тврди, губљење сувернитета.

"То значи да немате сопствене институције, већ да странци могу да дођу у вашу земљу и испитују грађане. То је једнако окупацији, то је губљење суверенита", указала је Брнабићева.

Нагласила је да Србија има одличну сарадњу са међународним партерима и да ће је наставити, као и да ће дати све од себе да имплементира све препорукле ОДИХР-а, указавши да има и препорука против којих је и опозиција.

"Присуство посматрача уобичајена пракса"

Премијерка је истакла, ипак, да јој никада неће бити јасно зашто опозиција "жели да гази суверенитет своје земље".

На питање да ли је присуство међународних посматрача током изборног процеса значило кршење суверенитета Србије, Брнабићeва је навела да је реч о уобичајеној пракси у свакој демократској земљи.

"Наша делегација је отишла у Азербејџан да посматра изборе, они су тамо позвани", напоменула је премијерка.   

"Опозиција се сама позвала у Брисел"

Премијерка je изјавила и да није видела да је опозиција добила позив од Европске комисије, већ да се сама позвалa да иде на разговор у Брисел, оценивши да је прешла од захтева за гажењем суверенитета своје земље – до тога да моли да се то учини.

Истакла је да су представници опозиције излобирали како ће да буде написана резолуција Европског парламента и да се тиме још и поносе.

Премијерка је претходно уручила донацију ИТ опреме истуреном одељењу ОШ "Деспот Стефан Велики" у селу Ломница код Деспотовца.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво