Читај ми!

Протестни скуп Срба у Косовској Митровици у понедељак у 12 часова

Срби са Косова и Метохије, одржаће у понедељак у 12 часова у Косовској Митровици велики протестни општенародни скуп, јер како се наводи у саопштењу организатора, желе да скрену пажњу на обесправљен положај. Српска листа подржава организовање мирног протеста на Косову и Метохији.

Велики општенародни протестни скуп Срба са Косова и Метохије заказан је за понедељак у 12 часова у Косовској Митровици. 

Протестним скупом Срби са КиМ желе да скрену пажњу читавом свету и међународној заједници на свој обесправљен положај посебно због одлуке Приштине и Аљбина Куртија о укидању динара којом им се угрожава останак и опстанак на њиховим огњиштима.

Удружење пензионера, чији су представници пријавили скуп надлежним органима, на митингу у понедељак очекује велики број  сународника, здравствене раднике, просветне раднике, социјално угрожене, студенте и омладину, све оне, како наводе, којима је директно угрожена егзистенција неправедним мерама из Приштине.

"Ово ће бити један наш заједнички мирни апел и скуп да покажемо целом свету да виде нашу муку и обесправљеност. Скуп ће бити одржан у 12 часова у близини Трга Браће Милић" истакли су из ове организације.

Српска листа подржава организовање протеста

Српска листа саопштила је да подржава мирни протест грађана у Косовској Митровици који је за понедељак најавило Удружење уједињених пензионера.

Протестни скуп ће бити одржан и због "једностраних потеза против интереса српског народа, од хапшења невиних суграђана, милитаризације севера, па све до бруталног упада косовских специјалаца у просторије српских институција, од привремених органа па до амбулатни, поште и просторија невладиних организација", подсећа Српска листа.

''Од изузетног је значаја да својим присуством у великом броју покажемо Приштини да се противимо овим антисрпским одлукама и да желимо да у миру останемо да живимо на својим вековним огњиштима'', наводе из Српске листе.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара