Вучић са Гутересом о горућим питањима безбедности и опстанка српског народа на КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку с генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом са којим је сумирао главне поруке са седнице Савета безбедности о ситуацији на Косову и Метохији.

Председник Србије написао је на Инстаграм профилу buducnostsrbijeav да је са генералним секретаром УН разменио мишљење о актуелној глобалној ситуацији, као и о значају Уједињених нација у геополитичкој арени.

"Срдачан сусрет са Антониом Гутересом и сумирање главних порука јучерашње седнице, као и значаја отворене дебате о горућим питањима безбедности и опстанка српског народа на Косову и Метохији.

Разменили смо мишљења и о актуелној глобалној ситуацији, као и о значају УН у геополитичкој арени, као кровног форума у којем треба расправљати о свим релевантним темама од значаја за будућност свих нас", написао је председник Србије.

Вучић се састао са генералним секретаром УН током боравка у Њујорку.

Председник Србије учествовао је у Њујорку на ванредној седници Савета безбедности УН посвећеној ситуацији на Косову и Метохији.

Вучић је после седнице поручио да је задовољан оним што је чуо и истакао да су поруке Србије биле садржајне, јасне, одговорне и озбиљне.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара