Амбасадор Родић предао акредитивно писмо председнику Црне Горе

Председник Црне Горе Јаков Милатовић примио је акредитивно писмо новоименованог амбасадора Србије у Подгорици Небојше Родића.

Јаков Милатовић је амбасадора Србије Небојшу Родића примио на Цетињу и у разговору истакао да у односима Црне Горе и Србије постоји простор за снажење међудржавне сарадње у обостраном интересу, што грађани обе државе одавно очекују.

С тим у вези, Милатовић је подсетио да је након ступања на дужност, након посете ЕУ институцијама у Бриселу, за прву билатералну посету одабрао Србију, што свакако представља нови моменат у односима две државе.

Изразио је уверење да ће именовање амбасадора Србије у Црној Гори дати допринос јачању билатералних односа две земље, уз очекивање да ће Црна Гора ускоро упутити амбасадора у Београд.

Саговорници су указали на важност обостране посвећености креирању атмосфере међусобног уважавања и традиционалне блискости две земље, саопштено је из Кабинета црногорског председника.

Родић је у Подгорицу стигао након три године застоја у дипломатским односима Србије и Црне Горе на нивоу амбасадора, а након што је тадашњи премијер Душко Марковић (ДПС) прогласио бившег амбасадора Србије Владимира Божовића "персоном нон грата".

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара