Приштина, почело суђење Србима оптуженим за тероризам

У Основном суду у Приштини почело суђење је против Милуна Миленковића, Дејана Пантића, Александра Влајића и Миомира Вакића. Четворо Срба са севера Косова и Метохије изјаснили су се да нису криви за наводни тероризам, односно напад на канцеларију Општинске изборне комисије у Северној Митровици прошле године.

Милун Миленковић, Дејан Пантић, Александар Влајић и Миомир Вакић изјаснили су се да нису криви за оптужбе за напад на канцеларију Општинске изборне комисије у Северној Митровици прошле године.

Пре њиховог изјашњавања, тужилац Африм Шефкиу је прочитао оптужницу, којом их терети да су "са још неидентификованим лицима, извршили терористички напад бацивши две ручне и две шок-бомбе у правцу канцеларије, у ком случају је експлодирала једна граната и две шок-бомбе".

"Тада је причињена значајна материјална штета и озбиљно су били угрожени животи службеника ЦИК-а и полицајаца", навео је тужилац.

Тужилац је рекао да су тиме, према оптужници, у "саизвршилаштву починили кривично дело тероризам".

Одбрана оптужених најавила је жалбе.

"Одбрана има рок од месец дана да изнесе приговоре на оптужницу, да изнесе приговоре на комплетне или појединачне доказе из списа предмета. Наш први утисак је да оптужница није поткрепљена доказима. Интересантно је да тужилаштво није предложило једног јединог сведока који би потврдио наводе оптужнице, чак нису предложили ни да се саслушају окривљени на главном претресу. То је врло необично", наводи Љубомир Пантовић, адвокат Дејана Пантића.

Милун Миленковићје међу оптуженима једини и даље у притвору, док се остали бране са слободе. Миленковићев адвокат каже да је предлог да се уз јемство брани са слободе још на разматрању.

"Ми смо сада понудили нешто већи износ односно оставили смо слободно да тужилаштво и суд кажу који је износ неопходан да би се тако јемство створило", наводи Предраг Миљковић, адвокат Милуна Миленковића.

Судија Ваљон Куртај наредно рочиште заказаће пошто се испуне одређене законске процедуре.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара