О'Брајан: Потребна пуна имплементација свих споразума Београда и Приштине, укључујући ЗСО

Помоћник државног секретара САД, Џејмс О'Брајан, поздравио је разговор специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака са председником Србије Александром Вучићем и предстојећи сусрет са Аљбином Куртијем, рекавши да је потребна потпуна имплементација споразума, укључујући Заједницу српских општина.

Џејмс О'Брајан je поздравио Лајчакову посету председнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију.

"САД шаљу снажну поруку дијалогу под окриљем ЕУ. Потребна је потпуна примена споразума, укључујући ЗСО", навео је О'Брајан на платформи Икс.

Помоћник државног секретара САД је додао да треба да се одрже нови локални избори на северу КиМ, да мора да дође до координације пре увођења нових валута, као и да Србија треба да пронађе одговорне за догађаје из Бањске 24. септембра.

Председник Србије Александар Вучић објавио је после састанка са Мирославом Лајчаком да је састанак био конструктиван, као и да је пренео Лајчаку да је неопходно формирање ЗСО и хитни избори на северу КиM.

Директор Канцеларије за КиМ рекао је на конференцији за медије да је председник Вучић инсистирао на томе да Аљбин Курти мора да престане са провокацијама. 

Портпарол ЕУ Петер Стано рекао је да ће Лајчак сутра боравити у Приштини, као и да је то део Лајчаковог "сталног контакта и интеракције са партнерима како би им помогао да напредују у дијалогу".

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво