Вучевић: Србија се не жели никакве сукобе али мора бити спремна за одбрану

Министар одбране Милош Вучевић истакао је да Србија не спрема за ратове и да не жели никакве сукобе, али да, како је рекао, морамо бити спремни да не дамо на себе и да бранимо свој народ, породице и државу.

На додели 433 Борачке споменице борцима ратним војним инвалидима и породицама палих бораца са територије општине Апатин, Милош Вучевић нагласио је да Србија хоће и да јој треба мир.

"Бићемо спремни да бранимо Србију. И то свима мора да буде јасно. Прошло је време када је Србија секла и топила тенкове и хаубице, затварала касарне и правила генерације које не знају елементарне ствари, да очисте снег испред своје куће", навео је Вучевић.

 Према његовим речима, сукоби деведесетих били су одбрамбени ратови.

"И ту су нас убедили да не смемо да кажемо, да то ваљда нису одбрамбени. Не, то су били одбрамбени ратови, јер смо бранили државу којој смо положили заклетву. И бранили међународно признату државу. И ону велику Југославију коју су наши дедови и прадедови правили", рекао је министар Вучевић.

Никог нисмо напали, истакао је министар одбране. Никоме агресију нисмо учинили ни спровели, већ нисмо дали на себе и свој народ, додао је Вучевић.

Вучевић је заједно са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем доделио 433 Борачке споменице борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца са територије општине Апатин.

 Министар Вучевић, на почетку обраћања, захвалио је окупљеним борцима за све оно што су чинили за своју државу.

"Хвала вам на ономе што сте радили, што сте чинили, хвала вам на љубави према својим породицама, хвала вам на љубави према отаџбини, хвала вам на љубави према народу, према свим грађанима, хвала вам што сте нас учинили поносним и што нас чините поносним. И извините на чекању да вам се каже хвала. Извините што је држава била слаба безмало две деценије па се стидела оних најхрабријих," истакао је министар Вучевић.

Генерал-пуковник у пензији Владимир Лазаревић, обраћајући се скупу, рекао је да доделом борачких признања Србија захваљује свима који су своје животе жртвовали за отаџбину. Он је нагласио да је част и привилегија говорити о јунацима војске и полиције, учесницима ратова, који су бранили своју земљу када је било најтеже.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара