Опљачкане још две куће повратника у селу Љубожда у општини Исток

Куће повратника Маринка Благојевића и Томислава Радивојевића опљачкане су јуче у селу Љубожда, у општини Исток, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију уз оцену да је то доказ да се талас насиља на српске повратничке породице на КиМ се наставља.

Канцеларија за КиМ подесћа да су пре само неколико дана, током божићних празника, у том селу обијене још две куће Жарка Зарића и Радомира Ристића, а да се на мети напада од почетка ове године нашао и дом Миодрага Костића из Племетине.

Овакви учестали напади на миран српски народ који само жели да живи у својим домовима, посебно на наше повратнике који су најосетљивија категорија становништва, више је него јасна порука албанских екстремиста да они не желе да граде миран суживот и да чине све да Србе заплаше и протерају, наводи се у саопштењу.

У саопшењу се додаје да политичари у Приштини не показују добру вољу да се инциденти санкционишу, напротив у својим изјавама таргетирају Србе и тако генеришу насиље на терену, а сваки потез који чине служи да живот и опстанак Срба на КиМ буде немогућ.

Канцеларија за Косово и Метохију упорно указује представницима међународних организација који делују на простору КиМ на угроженост српске заједнице на простору покрајине, посебно на тежак положај повратника и наставићемо све интензивније да се залажемо за трајни мир и безбедан живот нашег народа на КиМ, истиче се у саопштењу.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара