У Косовској Митровици сутра почиње потписивање петиције за смену председника општине

Потписивање петиције грађана за смену председника општине у северном делу Косовске Митровице почеће сутра у 9 часова, најавила је Сања Лазаревић Кртинић, члан групе која је иницирала тај поступак.

"У име иницијативне групе за смену градоначелника општине Северна Митровица обавештавам грађане да смо коначно добили сва потребна документа и да сутра започињемо са прикупљањем потписа за опозив градоначелника", пренела је РТС-у Сања Лазаревић Кртинић.

Позвала је све грађане да од сутра дођу и подрже иницијативу за смену Ердена Атића, наводећи да нема легитимитет да води општину у којој Срби чине већину становништва, и који је, додала је, доносио одлуке противне интересу Срба и свих грађана Косовске Митровице.

"Очекујем велики одзив грађана, јер верујем да нико не подржава да се на овакав начин води наш град и изазивају тензије", навела је Кртинићева.

Петиција ће бити потписивана у спортској хали у северном делу Митровице, и један је међу корацима до организовања нових избора за председника општине Северна Митровица, изабраног прошле године на изборима које су Срби, као већина у том граду, махом бојкотовали.

Ванредним изборима на којима су Атић и још три Албанца изабрани за председнике четири северне општине, претходили су колективне оставке Срба из свих институција владе у Приштини, а које делују у Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије