Лајчак: Очекујем динамичну седмицу у Давосу, позитивни помаци у дијалогу Београда и Приштине

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поручио је да ће наредна седмица у Давосу, где ће бити одржан самит Светског економског форума бити ''динамична'' и додао да ће током ње имати бројне билатералне састанке.

Сумирајући претходну недељу, Мирослав Лајчак је у објави на свом налогу на Фејсбуку навео да је на састанку са амбасадорима земаља чланица ЕУ у Бриселу истакао да је било позитивних помака у дијалогу између Београда и Приштине, попут укидања режима налепница на регистарским таблицама на моторним возилима, оценивши то као позитиван корак у примени Споразума о нормализацији.

''Значајан напредак је такође остварен у имплементацији Енергетске мапе пута'', навео је Лајчак, алудирајући на напредак ка имплементацији споразума о електричној енергији у четири општине на северу КиМ.

Говорећи о наредној недељи и самиту у Давосу, на којем ће, учествовати и председник Србије Александар Вучић, Лајчак је рекао да ће учествовати у неколико панел дискусија и имати бројне билатералне састанке.

Раније данас, портпарол ЕУ Петер Стано најавио је да ће Мирослав Лајчак на маргинама форума у Давосу имати одвојене састанке са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара