МСП о изборима на Тајвану: Држимо се политике "једне Кине"

Министарство спољних послова саопштило је да Србија принципијелно и доследно подржава политику "једне Кине“ а централну Владу у Пекингу сматра једином легитимном.

"Поводом избора одржаних на Тајвану 13. јануара, користимо ову прилику да истакнемо да Република Србија, у складу са нашом доследном политиком и залагањем за поштовање начела међународног права и Повеље Уједињених нација, принципијелно и доследно подржава политику 'једне Кине', не признаје државност Тајвана, а централну Владу у Пекингу сматра једином легитимном Владом кинеског народа", истиче се у саопштењу МСП-а.

Како се додаје, Србија у пуној мери подржава територијални интегритет, суверенитет и јединство Народне Републике Кине, а званична позиција Београда, која ће остати непромењена, јесте да је Тајван саставни и неодвојиви део Народне Републике Кине.

"Република Србија придаје посебан значај и важност изванредним политичким односима и свестраној сарадњи са Народном Републиком Кином, који се темеље на свеобухватном стратешком партнерству и челичном пријатељству између два народа", закључује се у саопштењу.

петак, 12. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво