Читај ми!

Бисљими: Преговарамо о предлозима Мирослава Лајчака за спровођење споразума

Заменик премијера у Приштини Бесник Бисљими изјавио је да посредник у дијалогу Мирослав Лајчак ради на предлозима о редоследу спровођења споразума са Београдом и да се о тим предлозима преговара.

Говорећи о Заједници српских општина, Бисљими је говорио о поступку имплементације и нагласио да оног тренутка када се стране договоре о редоследу, тада настаје одговорност и обавеза да се крене у имплементацију.

"Прва фаза треба да буде усвајање нацрта статута, друга је одлука уставног суда, затим одлука владе, а четврти елемент је оснивање. У ове четири фазе Београд мора да испуни своје обавезе које су на путу де факто признавања. У тренутку када смо спремни да оснујемо тело које се зове Заједница или како год да јој дамо име, Београд мора да заврши фактичко признање", рекао је Бисљими Радио Гораждевцу..

Према његовим речима, Београд треба да призна сва документа која издају у Приштини.

"У њиховој перспективи, прва одлука коју морају да донесу јесте да признају пасоше, личне карте, изводе из матичне књиге рођених, сва документа која издају институције Приштине", рекао је Бисљими.

Указао је на значајно место уставног суда у регулисању имплементације ЗСО и додао да ће процес бити пажљиво надгледан како би се постигао коначан договор између страна.

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво