Читај ми!

Привредници на КиМ протестују због забране и одузимања српске робе

Неколико стотина привредника и грађана окупило се у центру Косовске Митровице, на протесту због забране уласка и одузимања робе из централне Србије. Потписали су петицију којом захтевају улаз сваке врсте робе на КиМ.

Протест је почео у подне а до 14 часова затворене су све радње и локали у сверном делу Митровице, као додатни вид протеста привредника.

Привредник Душан Гашић навео је да се трговине на северу КиМ затварају због недостатка робе из централне Србије, чији пласман на КиМ дуже од шест месеци бране централне власти у Приштини.

Гашић је истакао да је немогуће живети и радити у овим условима и да привредници желе да се једностране акције прекину што се тиче забране пласмана робе српског порекла, те да се стање врати на старо пре месеца јуна - “да људи једу и пију оно што желе“.

“Такође, велики акценат треба ставити на лекове, јер имамо забрану и на њих. Све ово је апсурдно. Просто, налазимо се у једној невероватној ситуацији из које не видимо излаз, и зато смо се окупили овде да пробамо да пронађемо неко решење", рекао је Гашић медијима.

Тврди да одлука власти у Приштини погађа и привреднике са југа, Албанце и друге.

Петицију са потписима за укидање мере забране продаје српске робе на КиМ упутиће косовским званичницима, али и представницима ЕУ и западних амбасада, са којима ће затражити да разговарају.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се