Читај ми!

Унмик изразио забринутост Приштини због неовлашћеног уласка у његове просторије

Мисија УН на Косову (Унмик) изразила је забринутост властима у Приштини због неовлашћеног уласка у њене просторије, речено је Танјугу у тој мисији, поводом информација да су њене просторије у Лепосавићу и Зубином Потоку обијене.

Унмик је подсетио да су просторије и имовина УН неповредиви, као да приступ тим просторијама мора бити заштићен и гарантован у сваком тренутку.

Портпарол Унмика је навео да је приступ Мисије УН својим канцеларијама које се налазе у општинским зградама у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, ограничен од инцидената у мају.

Према његовим речима, Унмик је, уз подршку Кфора и у координацији са приштинским властима, посетио своје канцеларије у више наврата да би повратио део своје имовине и проценио стање просторија.

Представник Унмика, међутим, није навео када је дошло до неовлашћеног уласка у њихове просторије.

У зграде општина у Зубином Потоку и Звечану, у којима се налазе и канцеларије Унмика, Приштина је у мају насилно, уз помоћ такозване косовске полиције, увела нелегалне градоначелнике, Албанце.

Градоначници су изабрани на изборима које су Срби бојкотовали због непоштовања Бриселског споразума од стране Приштине, упада специјалних јединица такозване косовске полиције на север КиМ, као и противправних хапшења Срба.

Поједини медији на КиМ претходно су објавили да су просторије Унмик-а у Лепосавићу и Зубином Потоку обијене, као и да су из њих украдени канцеларијски намештај и други предмети.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије