Читај ми!

Петковић: Апсолутна лаж Куртија да Београд спрема напад на КиМ; МО: Одбацујемо клевете Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је апсолутна лаж Приштине да Београд спрема напад на КиМ. Премијер и министар унутрашњих послова привремених приштинских институција, Аљбин Курти и Џељаљ Свећља, желе да, вербалним нападом на Београд и помињањем догађаја из Бањске, скрену пажњу са лоше економске ситуације и са бројних ватрених обрачуна у покрајини, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Одговарајући на оптужбе премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да Београд спрема нови напад на КиМ, Петковић је рекао да је то апсолутна лаж.

"Апсолутна је лаж да се Београд спрема за напад. Нема никакве обуке на полигонима, то је начин да избегне обавезе које има у дијалогу, јер сада смо дошли до тренутка да говоримо о конкретним корацима за формирање Заједнице српских општина", истакао је Петковић на ванредној конференцији за медије.

Напоменуо је да Курти не жели нормализацију односа, већ изазивање кризе.

Петковић је рекао да је још једном могло да се види како Курти и Свећља покушавају да обману целокупну јавност, посебно међународну, позивајући се на трагични догађај 24. септембра у Бањској, "не би ли оптужио председника Александра Вучића, државу Србију и Војску Србије за умешаност у тај догађај".

Петковић је на конференцији за новинаре навео да су председник Вучић, органи Републике Србије и он сам, одговарали на неистине "које долазе од Џељаља Свећље".

Према његовим речима, Свећља је покушао да прикрије катастрофалну економску и привредну ситуацију и чињеницу да се готово сваког дана се дешавају бројна упуцавања и у Приштини, и у другим градовима где углавном живе Албанци јужно од Ибра.

"Зато користи тему Бањске, напад на председника Вучића, да избегне конкретне кораке који иду ка формирању ЗСО", сматра Петковић.

Како је додао, Курти не жели нормализацију односа, већ нове кризе и нападе на северу КиМ.

Министарство одбране: Потпуна бесмислица да се полигони Војске Србије злупотребљавају

Министарство одбране најоштрије одбацује лажи које су данас изнели премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти и министар унутрашњих послова привремених институција самоуправе у Приштини Џељаљ Свечља, а нарочито оне којима се, на крајње клеветнички начин, Војска Србије оптужује за умешаност у догађаје у Бањској те везе са непостојећим „терористичким групама“ које наводно планирају упад на територију лажне државе „Косово“.

Наглашавамо да Министарство одбране и Војска Србије, делују искључиво у складу са својим законским надлежностима. Стога је ноторна лаж и потпуна бесмислица да се полигони Војске Србије користе за обуку било којих јединица, осим јединица Војске Србије и повремено Министарства унутрашњих послова те да постоје некакви планови за „напад“ на територију Аутономне покрајине Косово и Метохија.

У недостатку било каквих конструктивних решења која би водила успостављању мира и стабилности на територији наше јужне покрајине, Курти и Свечља, попут покварених грамофона, изнова понављају лажи у које нико озбиљан у међународној заједници није нити ће поверовати.

Раније данас, Аљбин Курти је на конференцији за медије у Приштини рекао да Милан Радоичић "спрема нови оружани напад" на КиМ, тврдећи да за логистику користи објекте предузећа "Нови Пазар пут".

"Радоичић наставља припреме за нове нападе на Косову, одржавајући тајне састанке са БИА", навео је Курти.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара