Читај ми!

Курти сам пише Статут ЗСО; Петковић: О Статуту искључиво у дијалогу

Премијер у Приштини Аљбин Курти саопштио је да може да напише модеран европски нацрт статута Заједнице општина са српском већином, реагујући на изјаву Мирослава Лајчака, да нацрт статута треба да буде интерни документ власти у Приштини. Петар Петковић поручује да Србија неће дозволити да ико обесмишљава права Срба која су испреговарана пре више од 10 година Бриселским споразумом

Аљбин Курти понудио је међународној заједници да сам напише, како је навео, "модеран европски нацрт статута" Заједнице српских општина.

Курти је тако реаговао на интервју европског посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, у коме је рекао да је законска обавеза и део унутрашњег питања Приштине да формира ЗСО, а да Београд не мора да потпише европски нацрт статута за формирање.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручује да Србија неће дозволити да ико обесмишљава права Срба која су испреговарана пре више од 10 година Бриселским споразумом у оквиру формирања Заједнице српских општина, а која су потврђена и Споразумом о општим принципима ЗСО из 2015. године.

Петковић наводи да члан 21 тог документа јасно каже да се договор о Статуту ЗСО мора постићи искључиво у дијалогу.

Српска листа саопштила је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти уместо да почне да спроводи обавезе Приштине на шта се обавезао у Бриселу, и формира Заједницу српских општина што је договорено 2013. и 2015. године, сваког дана терорише српски народ а уједно и пркоси читавој међународној заједници вређајући чак и посреднике у дијалогу.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво