Читај ми!

Вучић: Постоји могућност да Охридски споразум постане услов за пријем у ЕУ

Председник Србије Александар Вучић каже да постоји могућност да Охридски споразум постане део преговарачког поглавља 35, а тиме и услов за пријем Србије у Европску унију. Mеђутим, истиче да је јасно рекао шта не може да прихвати.

Александар Вучић је, у интервјуу за недељник НИН, говорио о условима за пријем Србије у Европску уније.

“Прво да видимо шта ће да буде, јер они не могу да пренебрегну нешто о чему су са мном разговарали. После сваке њихове посете, после самог Охрида, изашао сам и јасно рекао шта је то што прихватамо, а шта не можемо да прихватимо, јер је и моја усмена експлицитна изјава став државе и преко њега не може да се иде", рекао је Вучић.

Нагласио је да је и посланицима у Скупштини Србије рекао да не долази у обзир пријем Косова у Уједињене нације, наводећи да је о томе обавестио "Французе, Немце, Италијане, све Европљане".

"Сви све знају", нагласио је председник Србије.

Вучић је рекао да две земље "снажно гурају" да Охридски споразум постане део преговарачког процеса.

"Није моје да сада говорим које две земље то гурају снажно, нисам сигуран да ли и други то желе, па ћемо да видимо", рекао је Вучић.

"Нисам спреман за кохабитацију, Дачић није предлог за премијера"

Говорећи о предстојећим изборима, Вучић је рекао да ће листа Српске напредне странке убедљиво победити 17. децембра и да "остаје да се види" ко ће бити премијер.

"Људи у СНС-у размишљају бар о два предлога. Размишљам и ја, али ниједан од тих предлога за премијера за сада није Ивица Дачић", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.

Навео је да “не може да се сналази у кохабитацији“ и да ће честитати опозицији ако буде победила на изборима, те да ће одмах рећи да је спреман за разговоре о томе да ли ће се на председничке изборе ићи у мају или септембру наредне године.

Одговарајући ситуацији са родитељима деце убијене у Основној школи "Владислав Рибникар", Вучић је поручио да је "у потпуности на њиховој страни".

"И ја сам за то да то буде меморијални центар, да буде заувек обележено. Примио сам све њих, саслушао и другу групу родитеља, који имају дијаметрално супротне захтеве. Све што смо могли да урадимо, урадили смо. Гаде ми се они који су на томе правили политичку кампању. То више говори о њима, него о нама", рекао је Вучић.

субота, 02. март 2024.
15° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво