Читај ми!

Брнабићева са Фонтаном о интензивирању и проширењу сарадње

Председница Владе Ана Брнабић састала се са председником италијанске регије Ломбардија Атилиом Фонтаном, са којим је разговарала о интензивирању и проширењу сарадње у областима од заједничког интереса.

Ана Брнабић је истакла да је Италија један од водећих привредних партнера Србије, као и да је регија Ломбардије изузетно важан партнер, са којим наша земља има изузетну сарадњу. Као области са значајним потенцијалом за унапређење сарадње, премијерка је навела ИТ сектор, област вештачке интелигенције, иновације, здравство, пољопривреду, саопштено је из Владе.

У Ломбардији постоје снажни и развијени научно-технолошки паркови и значајно је чути њихова искуства и применити их у нашим научно-технолошким парковима и истраживачким институтима, додала је Брнабићева.

Председница Владе је нагласила да је одржавање Иновационог форума Србија - Италија "Склапање послова ради иновација" 5. и 6. децембра у Београду важно за проширење сарадње у областима високих технологија заснованих на иновацијама и научним достигнућима, као и представљање могућности за нова улагања италијанских компанија.

Фонтана је изнео да је данашњи сусрет одраз добрих институционалних и привредних односа, те контатовао да су италијански привредници, који послују у Србији, изузетно задовољни условима рада и сарадњом са српским институцијама.

Он је истакао да је Ломбардија заинтересована за сарадњу на пројектима одрживог развоја и циркуларне економије, и изразио наду да ће се сарадња убудуће интензивирати кроз бројне заједничке пројекте.

Састанку су присуствовали амбасадор Италије Лука Гори, као и бројни представници привреде и науке.

Са председником регије Ломбардија разговарао је данас и председник Александар Вучић, а састао се и са председником парламента Владимиром Орлићем.

уторак, 27. фебруар 2024.
11° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво