Читај ми!

Пич: Напори ка нормализацији односа подразумевају обавезу Приштине да формира ЗСО

Изасланик Велике Британије за Западни Балкан Стјуарт Пич истакао је да Београд и Приштина треба да повећају напоре ка нормализацији односа и нагласио да се под тим напорима подразумева и обавеза Приштине да се формира Заједница српских оштина (ЗСО).

Стјуарт Пич је у видео-снимку који је објавио на Фејсбуку, по завршетку посете Приштини саопштио да је тамо имао бројне састанке и разговарао са председницом и премијером привремених приштинских институција Вјосом Османи и Аљбином Куртијем, представницима Кфора и Еулекса, и политичких партија у покрајини, као и да је посетио манастир Грачаницу и састао се са представницима Српске православне цркве.

Он је рекао да је на свим овим састанцима истакао да Британија наставља да подржава независност и очување безбедности такозваног Косова.

Поводом догађаја у Бањској 24. септембра, Пич је рекао да је пажљиво саслушао забринутости изнете током састанака, и саопштио да Велика Британија очекује да организатори тог инцидента буду позвани на одговорност, што је према његовим речима иста порука коју је послао током боравка у Београду прошле недеље.

Пич је рекао да је саслушао и забринутости и очекивања Срба са КиМ и поручио да је време да се крене напред са постојећим напорима, како би сви грађани осетили да имају будућност, како је навео "у разноликом и мултикултурном Косову".

"Успостављање Заједнице општина са српском већином у контексту шире имплементације договора који су постигнути кроз дијалог са ЕУ, важан је део ових напора", закључио је Пич.

субота, 02. март 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво