Читај ми!

Обијена православна црква у селу Девет Југовића код Приштине

Црква Вазнесења Господњег у селу Девет Југовића код Приштине обијена је, а из ње су непознате особе однеле мању количину пара, пренео је РТС-у свештеник Александар Нашпалић.

Свештеник Александар Нашпалић је рекао да су вандали ушли у цркву тако што су обили улазна врата, направили преметачину и однели новац од прилога цркви у износу од неколико десетина евра.

Обијање цркве парох Нашпалић из Бабиног Моста, чијој парохији припада црква у Девет Југовића, пријавио је полицији, која је започела истрагу.

Црква Вазнесења Господњег обијена је и пре пет година. Тада је из ње однето 25 килограма воштаних свећа.

Од 150 српских породица колико их је било до сукоба 1999. године, у Девет Југовића остале су две, са мање од десетак чланова.

Канцеларија за КиМ је саопштила да напад на цркву предочава тужну слику верске нетолеранције према Србима и Српској православној цркви од стране албанских екстремиста.

"Врло је јасна порука албанских екстермиста када ударају на цркву која представља стуб једног народа, а сви инциденти на терену у директној су вези са опасним и запаљивим изјавама приштинских политичара који отворено желе да униште све трагове српског постојања на КиМ. Али, српски народ је, као и СПЦ опстао вековима и одолео и тежим искушењима и тако ће бити и надаље", наводи се у саопштењу КиМ.

петак, 01. децембар 2023.
20° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке