Читај ми!

Србин ухапшен на Јарињу због наводног ратног злочина; Канцеларија за КиМ: Наставак кампање прогона Срба

Србин С. Н. из Вучитрна ухапшен је на Јарињу због наводног ратног злочина против цивилног становништва, саопштила је косовска полиција.

Косовска полиција је у сарадњи са полицијским истражитељима управе за истраживање ратних злочина привела осумњиченог мушкарца, Србина С. Н. (1964.) из општине Вучитрн.

Према наводима косовске полиције он је приведен на Јарињу због сумње да је починио кривично дело "ратни злочин против цивилног становништва", почињен током 1998-1999. године на подручју општине Вучитрн.

Осумњичени је упућен у полицијску станицу и очекује се да ће бити саслушан у присуству браниоца, а у сарадњи са надлежним органима биће предузети сви даљи поступци, саопштила је косовска полиција.

Канцеларија за КиМ: Ухапшени Србин одведен у Приштину

Канцеларија за КиМ је саопштила да је ухапшен Славиша Недељковић (1964), из села Невољане код Вучитрна и да је реч о кампањи систематског застрашивања и прогона српског народа на Косову и Метохији.

Како се истиче у саопштењу Канцеларије, Славиша Недељковић је отац двоје деце који деценијама живи и ради у Чачку као порески инспектор, а након задржавања у полицијској станици у јужном делу Косовске Митровице, одведен је у Приштину.

"Ово није први пут да је неко ко је протеклих година често долазио на Косово и Метохију напрасно постао занимљив прогонитељима из Приштине због наводно извршених кривичних дела, а Недељковића терете за наводни ратни злочин иако никада није био део ни полицијских ни војних снага. Канцеларија за Косово и Метохију је, као и у сличним случајевима у прошлости, нашем грађанину обезбедила правну и сваку другу помоћ", наводи се у саопштењу.

"Ова злочиначка политика Приштине може изазвати само нове тензије и напетости на терену, и без њеног обуздавања не може бити било каквог истинског помака у процесу нормализације односа", закључује се у саопштењу.

среда, 21. фебруар 2024.
7° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво