Читај ми!

Вучић: Важно је да Србија настави европским путем, али да сачува своје националне интересе

Председник Александар Вучић рекао је да је добро да се у 31 од 34 поглавља види напредак и да је важно да Србија иде напред на европском путу, али да у исто време сачува своје националне интересе.

Александар Вучић је за ТВ Прва коментарисао годишњи извештај Европске комисије, и истакао да је важно да се види помак.

"Мислим да је важно да се у 31 од 34 поглавља примећује напредак. Важно је због наше демократије да се види посебан помак у медијској сфери и то је битно и због бројних неистина које су изношене у претходном периоду", рекао је председник за ТВ Прва, коментаришући годишњи извештај Европске комисије.

Председник је додао да је потребно још много тога да се уради.

"Постоје и препреке, тешкоће, оне се најчешће везују за Косово и Метохију, и то сте могли да видите у извештају", рекао је Вучић.

На питање да ли је задовољан извештајем, Вучић је рекао да је важно направити напредак, али да је за њега најбитнији и најважнији економски напредак и економски показатељ.

"Свакако напредак постоји. Важно је да се види помак, али за мене су много важни економски показатељи, да будем сасвим отворен, и зато сам радостан због ових вести о смањивању стопа инфлације на 8,5 одсто већ за октобар месец. То су велике ствари, што значи да покушамо да на седам одсто спустимо пре краја године", рекао је Вучић.

"Идем у Париз, састаћу се са Макроном"

Председник је најавио да ће 11. новембра бити у Паризу на мировној конференцији поводом Дана примирја у Првом светском рату, и да ће се састати са председником Француске Емануелом Макроном.

"То је годишња мировна конференција поводом 11. новембра, Дана примирја, и председник Француске Макрон то организује. Верујем да ћу имати сусрет са њим. Знам да су постојале још неке идеје везане за Приштину, али немам никакве потврде до сада нити било шта слично", рекао је Вучић.

Најавио је да ће имати низ важних састанака у Паризу, између осталих и билатерални сусрет са белгијским премијером Александером де Кроом.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво