Читај ми!

Курти: Да смо потписали нацрт ЗСО, био би послат на проверу уставном суду

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да је нацрт међународних званичника о Заједници српских општина на Косову и Метохији јуче потписан у Бриселу, онда би, истиче, тај документ одмах био подвргнут провери уставног суда у Приштини.

Ањбин Курти је, на прес-конференцији у Приштини, рекао да су му америчко-европски емисари пренели "да је нацрт ЗСО пажљиво писан у складу са структуром косовског устава".

"Америчко-европски емисари су нам 21. октобра рекли да је нацрт самоуправљања написан са пажњом до слова и структуре Устава и закона Косова и да је, ако би био потписан, било предвиђено да то одмах провери уставни суд, како би уставотворци дали своју оцену уставности овог предлога", рекао је Курти.

Без откривања садржаја нацрта, јер су, како је рекао, то захтевали међународни посредници, Курти је оптужио Београд "да поново одбија да потпише споразум, укључујући и нацрт ЗСО".

Изјаве председника Србије Александра Вучића после састанака у Бриселу да не прихвата тзв. независност Косова, да се противи пријему у УН и да не прихвата територијални интегритет Косова, Курти је оценио "као директну претњу Србије и кршење споразума".

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се