Читај ми!

Вучић у Лесковцу: Општа болница готова до јануара 2025.

Председник Александар Вучић изјавио је током обиласка радова на реконструкцији Опште болнице у Лесковцу да ће све бити завршено до јануара 2025. године. Лесковац добија велелепну болницу и најмодернију здравствену опрему, рекао је Вучић који је лесковачкој болници уручио дигитални мамограф. Председник je присуствoвао свечаном отварању фабрике италијанске компаније "Аунде", која ће производити навлаке за аутомобилску индустрију.

Директор Опште болнице у Лесковцу Небојша Димитријевић рекао је уочи доласка председника Србије Александра Вучића да реконструкција Опште болнице има огроман значај не само за Лесковац, већ за цео Јабланички округ.

"Наиме, прави се једна савремена болница апартманског типа у којој ће бити све двокреветне собе са купатилом, али и нове хируршке сале са централном интензивном негом и породилиштем. Мамограф је итекако значајан јер спада у "златни стандард" за рано откривање карцинома дојке", рекао је он.

Димитријевић је рекао да се реконструише централна главна зграда болнице, површине 25.000 метара квадратних. "Болница је почела са радом 1974. године и до сада није вршена овако темељна реконструкција", додао је он.

Болница је пуштена у рад 1974. године, поновио је Димитријевић и додао да има више од 1.400 запослених, а покрива више од 240.000 становника на територији Јабланичког округа, односно општине Лесковац, Медвеђа, Лебане, Бојник, Власотинце и Црна Трава.

Председник Вучић представио је раније овог месеца мапу опремања здравствених установа и истакао да ће велики број савремених медицинских апарата бити обезбеђен здравственим установама у градовима и општинама широм Србије. Навео је да ће мамографи, поред Лесковца, бити додељени општинама Куршумлија, Владичин Хан, Власотинце, Бабушница, Пирот, Соко Бања, Крушевац, Крагујевац, Сурчин, Обреновац, Мајданпек, Неготин, Кладово, Пожаревац. Планирано је да председник Вучић посету Лесковцу настави отварањем и обиласком италијанске фабрике "Аунде".

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије