Читај ми!

Посланици опозиције напустили седницу Одбора за културу и информисање

Посланици опозиције напустили су седницу парламентарног Одбора за културу и информисање са образложењем да је требало да се поведе озбиљнија расправа о додатним предлозима медијских закона, који су тек данас додати као допуна дневног реда.

Претходно је посланик Татјана Манојловић изјавила да је врло некоректно што су чланови Одбора тек данас сазнали да ће на седници бити разматран и сет медијских закона и да о томе посланици нису информисани на време.

Татјана Манојловић је оценила да је то гурања прста у око јавности и нов покушај стављања кукавичијих јаја и потцењивања, не само опозиционих посланика, него свих грађана.

Власт покушава да Србију апсолутно завије у црнило, да се укине медијски плурализам и слободна мисао и ми из опозиције нећемо бити саучесници у томе, рекла је Татјана Манојловић.

Посланик групе Правац Европа Данијела Грујић изјавила је да је стање у сфери информисања крајње алармантно и поражавајуће и да су новинари изложени нападима, уценама, претњама и етикетирању јавних функционера.

Прва тачка дневног реда Одбора требало би да буде стање у новинарству и информисању, о чему је неопходна дебата, оценила је Данијела Грујић.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се