Читај ми!

Предлог Закона о слободној трговини између Србије и Кине у скупштинској процедури

Предлог закона о потврђивању Споразума о слободној трговини између Владе Србије и Владе Народне Републике Кине ушао је у скупштинску процедуру и очекује се да ускоро буде усвојен. 

Разлог за потврђивање Споразума о слободној трговини, потписаног у Пекингу 17. октобра ове године, произилази из намере потписница да се продуби трговинска и економска сарадња између две земље, као и да се даље интензивира и диверсификује њихова међусобна трговина на принципима једнакости, заједничког интереса и међународног права, наведено је у образложењу.

Циљ закључивања Споразума о слободној трговини са Кином је омогућавање преференцијалног приступа кинеском тржишту за српске производе, чиме се поред уравнотежења робне размене, односно смањења постојећег спољнотрговинског дефицита и повећања покривености извоза увозом, очекује истовремено проширење инвестиционих и производних капацитета у Србији и јачање свеукупне привредне делатности.

Влада Србије је за потписивање Споразума овластила министра унутрашње и спољне трговине Томислава Момировића, а за Кину је Споразум потписао министар трговине Вентао Ванг.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво