Читај ми!

КФОР: На КиМ стигло 200 британских и више од 130 румунских војника

Мисија Кфора је саопштила да су, како би се ојачала снага мисије, на Косово и Метохију стигле додатне трупе – 200 британских и више од 130 војника из Румуније.

На Косово и Метохију је стигло двеста војника Првог батаљона Краљевског пука принцезе од Велса који су се придружили контингенту од 400 британских војника који се већ налазе на Косову и Метохији.

Мисија Кфора у саопштењу додаје да су додатне трупе стигле на КиМ како би се ојачало присуство Кфора на северу и побољшало патролирање дуж административне линије, након "напада на косовску полицију 24. септембра и повећања тензија у региону".

Одлука о распоређивања трупа је донета на захтев врховног команданта НАТО-а за Европу, а одобрили су је савезници у Северноатлантском савету, како би се осигурало да Кфор има снаге да испуни свој мандат Уједињених нација о одржавању безбедног окружења и слободе кретања за све људе на КиМ, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Кфор делује у складу са својим мандатом према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација, као и да тренутно на КиМ има више од 4.500 војника из 27 НАТО савезника и партнера.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво